Webinar 'Zicht op pensioen' bij Valk Exclusief positief ontvangen

09
mrt
2021

In deze coronatijd is een webinar een geschikt communicatiemiddel gebleken. We organiseren ze dan ook regelmatig. Het laatste webinar organiseerden we samen met Bob Wagner, HR Manager, voor werknemers van Valk Exclusief van 55 jaar en ouder: ’Zicht op pensioen’. Doel van dit webinar was om deze werknemers meer informatie te geven over hun naderende pensioen en de keuzes die zij daarbij hebben.

 


Speciaal in coronatijd

Normaal gesproken bezoekt onze accountmanager Rob Koldenhof werkgevers in de horeca- en cateringsector. Samen bespreken zij o.a. de mogelijkheden om de pensioenbewustwording van medewerkers te vergroten. Een van de mogelijkheden is een voorlichting op locatie verzorgd door Rob’s collega's uit Zoetermeer. Door corona gaat dat nu niet. Via verschillende webinars proberen we werknemers toch zo optimaal mogelijk te informeren over hun pensioen en bijbehorende mogelijkheden. De afgelopen periode organiseerden wij voor diverse doelgroepen de webinars ‘Bijna met pensioen’, ‘Pensioen voor payrollbedrijven’ en ‘Een introductie op jouw pensioen bij Pensioenfonds Horeca & Catering’.

 

Interactie met medewerkers Valk Exclusief 

Zowel tijdens als na het webinar was er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Bijna 60% van de deelnemers stuurde een bericht tijdens/na het webinar. Vragen varieerden van ‘Krijg je pensioen uitbetaald totdat je komt te overlijden?’ tot ‘Zijn er binnen de horeca functies die vallen onder zware beroepen (i.v.m. eerder mogen stoppen met werken)?’.

 

Evaluatie

Met een gemiddeld cijfer van een 7,6 voor zowel het webinar als de informatie zijn zowel Bob Wagner als wij dik tevreden. Maar we zijn ook erg blij met de feedback en suggesties die we achteraf ontvingen. 

 

Interesse?

Wil je als werkgever in de horeca of catering ook samen met ons een webinar organiseren voor jouw werknemers? Neem dan contact op met onze afdeling Accountmanagement via accountmanagement@phenc.nl.