Pensioenfonds Horeca & Catering migreert naar nieuw platform van IG&H

21
okt
2020

Pensioenfonds Horeca & Catering heeft een succesvolle en soepele transitie afgerond naar een nieuw administratie platform. Het pensioenfonds dat bekend staat om zijn goede en goedkope uitvoering wil hiermee de uitvoeringskosten verder verlagen en tegelijkertijd technologisch voorbereid zijn om veranderingen in de toekomst snel en efficiënt door te kunnen voeren.  

 De vervanging van het huidige legacy werkgeversadministratiesysteem maakt onderdeel uit van de transitie van het IT landschap van Pensioenfonds Horeca & Catering naar moderne ‘cloudbased’ technologie. In totaal zijn de gegevens van meer dan 85.000 werkgevers, bijna 1 miljoen dienstverbanden en ruim drie jaar historische data succesvol ondergebracht in het nieuwe platform. Het platform is door het pensioenfonds samen met IG&H en in een samenwerking met de internationale technologiebedrijven OutSystems en Microsoft ontwikkeld.  IG&H heeft hiervoor de pensioenmodule ontwikkeld en ingebracht. De totale doorlooptijd van implementatie en datamigratie omvatte slechts zeven maanden, mede dankzij de inzet van ‘low-code software’ van Outsystems en de klant-en-klare pensioenmodule van IG&H. Deze combinatie zorgt voor een grote versnelling in implementatie en aanpasbaarheid. Bovendien bespaart Pensioenfonds Horeca & Catering hiermee op de beheerkosten. Doordat de oplossing volledig in de Microsoft Azure cloud draait, is het nieuwe administratie platform van PH&C maximaal schaalbaar. 

 

Paul Braams, directeur Pensioenfonds Horeca & catering: “De samenwerking en het partnership gaat verder dan alleen maar een commerciële deal. We hebben samen gekeken naar de toekomst, een gezamenlijk beeld gevormd en stap voor stap zijn we dat aan het realiseren. Via IG&H hebben we kennisgemaakt met low code als dragende kracht voor de ontwikkeling van onze nieuwe toepassingen. Het eerste project, vervanging van de werkgeversadministratie is een combinatie van low code en ‘harde’ pensioenadministratie-kern van IG&H. Die combinatie maakt het uniek: aanpasbaarheid tegen lage kosten. Zodat we naar de toekomst toe mee kunnen bewegen op een goedkope en snelle manier met alle veranderingen die in het pensioenlandschap staan te gebeuren.” 


Frans Liem, partner IG&H: “Pensioenuitvoerders staan voor een grote uitdaging om hun ICT-landschap de komende jaren te vervangen en te moderniseren. IG&H heeft hiervoor samen met Pensioenfonds Horeca & Catering een toekomstvaste aanpak ontwikkeld, door de beste mensen op zowel pensioengebied als technologieplatforms bij elkaar te brengen. Wij zijn blij dat Pensioenfonds Horeca & Catering als eerste klant onze oplossing heeft omarmd en nu succesvol in productie neemt. Samen met de professionals binnen Pensioenfonds Horeca & Catering zijn wij in staat geweest om onze belofte van snelheid én accuraatheid in dergelijke omvangrijke transities waar te maken. Dit is belangrijk in het kader van de aanstaande grote veranderingen waar de Nederlandse pensioensector voor staat.”  

Vandaag publiceerde PensioenPro hierover interview met Paul Braams en Frans Liem.