Pensioenakkoord 2019

09
jul
2019

 

Na bijna tien jaar van gesprekken werden politiek, werkgevers en werknemers het op 15 juni 2019 eens over de hoofdlijnen van het pensioenakkoord 2019.

Wat betekent dit?

Vast staat dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt dan gepland. De AOW-leeftijd staat de komende twee jaar, tot en met 2021, vast op 66 jaar en 4 maanden. Daarna gaat de leeftijd naar 67 jaar in 2024 voordat deze aan de levensverwachting wordt gekoppeld. Waarbij die koppeling tot minder snelle toekomstige stijging van de AOW-leeftijd leidt dan volgens de huidige regels. Check hier wanneer jij AOW ontvangt.

Log in met je DigiD en geef je emailadres hier aan ons door. Dan ontvang je van ons 9 maanden voor je AOW-leeftijd een mail waarmee je eenvoudig je pensioen kan aanvragen.

Het pensioenakkoord gaat over meer dan alleen de AOW-leeftijd. Een aantal punten uit het akkoord moet de regering nu verder uitwerken in wetgeving. Daar moet in 2020 helderheid over komen. Zodat daarmee vanaf 2021 in pensioenafspraken tussen werkgevers- en werknemersorganisaties (dus ook in de horeca en contractcatering sectoren) rekening gehouden kan worden.