Kleine pensioenen worden automatisch overgedragen

10
dec
2018

Om ervoor te zorgen dat kleine pensioenen zo veel mogelijk de bestemming ‘pensioen’ blijven houden, gaat volgend jaar een wet in die regelt hoe wij kunnen omgaan met die kleine pensioenpotjes.

Wat zijn kleine pensioenen?

Kleine pensioenen zijn hoger dan 2 euro en lager dan 474,11 euro (afkoopgrens in 2018) per jaar. In deze nieuwe wet is geregeld dat een klein pensioen automatisch met de werknemer meeverhuist als hij van baan wisselt. Hierdoor behoud je jouw pensioen en is het over minder potjes verdeeld. Je hoeft daar als werknemer niets voor te doen! Dit regelen wij dus automatisch voor je.

Wat moet je doen bij een mini-pensioen?

Er bestaan ook mini-pensioenen. Dit zijn pensioenen onder de 2 euro bruto per jaar. Als je meer dan 20 uur gewerkt hebt in de horeca en catering (met een uurloon van 10 euro), zit je er al snel boven die 2 euro. En dan hoef je dus niets te doen. Op Mijnpensioenoverzicht.nl kan je controleren of je bij ons of ergens anders nog een mini-pensioen hebt staan.

Deze mini-pensioenen kan je nog tot en met het einde van 2018 afkopen. Als je een mini-pensioen bij ons hebt, kan je deze afkopen via je afkooppagina. Vanaf 1 januari vervallen deze mini-pensioenen volgens de nieuwe regels.