Kleine pensioenen: automatisch overdragen of afkopen?

08
jan
2019

Kleine pensioenen zijn pensioenen die hoger zijn dan € 2 bruto en lager dan € 484,09 bruto (afkoopgrens in 2019) per jaar. Om ervoor te zorgen dat kleine pensioenen zo veel mogelijk de bestemming ‘pensioen’ houden, is vanaf 1 januari 2019 een wet ingegaan die regelt hoe wij omgaan met kleine pensioenen.

Automatische overdracht van kleine pensioenen

In de nieuwe wet is geregeld dat een klein pensioen automatisch met de werknemer meeverhuist als hij van baan wisselt. Hierdoor behoud je jouw pensioen en is het over minder potjes verdeeld. Je hoeft daar als werknemer niets voor te doen! Dit regelen wij dus automatisch voor je.

Afkoop van kleine pensioenen

Ben je voor 1 januari 2018 gestopt met werken in de horeca of catering? Dan kun je nog tot en met 31 december 2019 je kleine pensioen bij ons afkopen via de pagina 'Afkoop aanvragen'. Log hiervoor in met je DigiD. Afkopen betekent dat je het pensioenbedrag dat bij ons staat nu al laat uitbetalen. Meer over afkopen lezen?

Ben je na 1 januari 2018 gestopt met werken in de horeca of catering? Dan mag je van de nieuwe wet je opgebouwde kleine pensioen niet meer vóór je pensioendatum afkopen. Dit kleine pensioen gaat dan mee naar je nieuwe werkgever via een automatische waardeoverdracht.