Samen waardevol in 'Dutch Engagement Network'

06
nov
2019

Samen waardevol in ‘Dutch Engagement Network’

Pensioenfonds Horeca & Catering en Pensioenfonds Detailhandel bundelen hun krachten in het Dutch Engagement Network. Doel van de samenwerking is om bedrijven waarin wordt belegd direct te stimuleren tot een duurzamere werkwijze. Een opstelling die in lijn is met de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ten aanzien van duurzaamheid. Het Dutch Engagement Network doet dit namens tweeënhalf miljoen Nederlanders die deelnemer zijn bij de twee pensioenfondsen.

Uit onderzoek blijkt dat deelnemers en werkgevers maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijk vinden. Deelnemers en werkgevers geven daarbij aan dat Pensioenfonds Horeca & Catering actief invulling kan geven aan specifieke thema’s door middel van het leveren van een positieve maatschappelijke bijdrage.

 

Handen ineen geslagen

Pensioenfonds Horeca & Catering en Pensioenfonds Detailhandel hebben als twee eindbeleggers de handen ineen geslagen om bedrijven uit hun beleggingsportefeuille aan te sporen en bewust te worden van een nog duurzamere bedrijfsvoering. Met het Dutch Engagement Network kunnen we nu samen met andere pensioenfondsen een maatschappelijke verbintenis aangaan op specifieke duurzame thema’s. De bedoeling is dat binnenkort meerdere pensioenfondsen aansluiten bij het Dutch Engagement Network.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over het Dutch Engagement Network kun je contact opnemen met 
Wouter Jan Naborn, Manager Vermogensbeheer van Pensioenfonds Horeca & Catering.

Meer informatie lees je ook in ons persbericht.